ES digitālais tirgus – pārsteidzoši skaitļi

Vai Tu zināji, ka 18 % eiropiešu nekad nav lietojuši internetu ?

Tikai 8 % ES uzņēmumu pārdod preces un pakalpojumus ārzemēs, un tikai 14 % mazo un vidējo ES uzņēmumu izmanto internetu kā pārdošanas kanālu.

Tikai 1,7 % ES uzņēmumu pilnībā izmanto digitālo tehnoloģiju radītās iespējas. Digitālā revolūcija mums vēl priekšā, un varam tai sagatavoties!

Lasīt vairāk

Apskati pirmo mājaslapu pasaulē!

Vai esi kādreiz domājis, kā diez izskatījās pati pirmā mājaslapa uz pasaules ?

Eiropas Kodolizpētes centrs ir atjaunojis savu pirmo tīmekļa vietni, tāpēc mums ir kolosāla iespēja to aplūkot tieši tādu, kā tā izskatījās pirms 30 gadiem.

Apskati pirmo mājaslapu, uzzini par tās saturu un aplūko pirmo pārlūkprogrammu!

Lasīt vairāk

Kā nekaitināt žurnālistus & lasītājus

Iztēlojoties sevi žurnālista vietā, varbūt ir vērts padomāt – kādu preses relīzi es pats atvērtu un virzītu tālāk ?

Kā ieinteresēt žurnālistu, kad nav, ko rakstīt ?

Ja Tu nespēj sagatavot labu preses relīzi vai labu mājaslapas saturu vienu reizi, kas Tev liek domāt, ka varēsi labu saturu saviem lasītājiem piedāvāt regulāri ?

Kāds citiem labums no Tavas ziņas ?

Kā panākt, ka visi publicē un izlasa manu ziņu ?

Kur ir sekss Tavā preses relīzē ?

Lasīt vairāk

Tehniskās lietas var būt romantiskas

Aicinām ļauties lieliskam dzejolim no talantīgā Emīla Buiķa dzejas krājuma – Skaisti šķiras tikai tilti.

Dzejolis Sešus Kaķus sākumā piesaistīja ar pāris tehniskiem terminiem. Bet pēc tam pilnīgi aizrāva ar apburošām vasaras atmiņām par svaigām peldēm, siltām naktīm, vēsu alu, vilciena dunoņu…

Lasīt vairāk

Caurspīdīgi kaķi, caurspīdīga nākotne

Ir beidzies slavas laiks tiem pārdevējiem, kuri eskimosiem māk pārdot sniegu un vēl lepojas ar šo prasmi. Manipulācija nav vajadzīga, ja Tev ir labs produkts un ja Tu vēlies palīdzēt savam Klientam.

Vai stāstīt Klientam par riskiem & mīnusiem ?

Kāds ir blakusefekts rūpēm par Klientu ?

Lasīt vairāk

Izmanto mākslas darbu foto bez maksas

2017.gada sākumā pasaules slavenais Metropolitēna mākslas muzejs paziņojis, ka turpmāk piedāvā brīvi izmantot 375 000 mākslas darbu fotoattēlus.

Šiem attēliem ir Creative Commons Zero (CC0) licence, tātad tos var lietot dažādiem mērķiem – arī komerciāliem nolūkiem, un nav nepieciešama ne īpaša muzeja atļauja, ne atsauce uz muzeju.

Mākslas darbu attēliem var piekļūt šeit!

Lasīt vairāk

Pārdotspējīgi teksti mājas lapām

Ja cilvēks pamet Tavu tīmekļa vietni, tad tas ir tāpēc, ka nevar ātri atrast vajadzīgo informāciju, nevis tāpēc, ka nepatīk logotipa krāsa vai novietojums.

Jau kopš 2013.gada ir pieejama interneta satura ekspertes Lindas Kimeišas grāmata par pārdotspējīgiem mājas lapu tekstiem, kur vienkārši uztveramā latviešu valodā sniegti skaidrojumi par to, kāpēc vietnes saturam ir nozīme un kā piepildīt mājas lapu ar vērtīgu informāciju.

Lasīt vairāk

Domenīmi piedāvā sulīgus & latviskus domēnus

Domēns ne tikai nodrošina mājas lapas un e-pasta darbību, bet arī palīdz veidot veiksmīgu uzņēmuma tēlu virtuālajā pasaulē. Tāpēc prātīgākie uzņēmēji pēta brīvos domēnvārdus jau pirms uzņēmuma reģistrācijas, lai pārliecinātos, ka būs pieejams ar uzņēmuma nosaukumu saskanīgs domēns.

Izmēģini jauno domēnvārdu izvēles palīgu DOMENĪMI!

Daži interesanti domēnvārdu atradumi:

SIEVIŠĶIS.LV » HALĀTS.LV
EPASTS.LV » MUĻĶĪBA.LV
VĪRAMĀTE.LV » KĀRUMIŅŠ.LV
SEŠIKAĶI.LV » DIVARPUS-KAĶI.LV

Kādus vārdus DOMENĪMI piedāvā Tavam uzņēmumam ?

Seši Kaķi var palīdzēt gan domēnvārda izvēlē un iegādē, gan mājas lapas izstrādē!

Lasīt vairāk

Responsīvais dizains

Responsīvais dizains nozīmē, ka mājas lapai ir viens, bet mainīgs izklājums. Tas izstrādāts, izmantojot CSS tehnoloģijas, kas nodrošina plūstošumu un fleksibilitāti, saglabājot vienu un to pašu HTML un URL struktūru.

Satura vadības sistēmas kā WordPress, Joomla un Drupal piedāvā jau gatavus responsīvos kažociņus. Kas tie tādi – kažociņi ?

Uzzini responsīvā dizaina priekšrocības!

Lasīt vairāk

Adaptīvais dizains

Adaptīvais dizains nozīmē, ka mājas lapai ir izstrādāti vairāki statiski izklājumi, vairākas vairākas versijas, saglabājot vienu un to pašu URL struktūru. Lai izstrādātu labu adaptīvo dizainu, 1 dizaina skices vietā parasti tiek veidotas vairākas, piemēram, 6 skices (320, 480, 760, 960, 1200 un 1600 pikseļi) dažādiem ekrānu platumiem.

Uzzini adaptīvā dizaina priekšrocības un trūkumus!

Lasīt vairāk